0530 918 52 06
Bizi günün her saatinde 7/24 arayabilirsiniz

Pazar araştırması veya piyasa araştırması, firmanın sattığı ürün veya hizmetler ile ilgili olarak kendi piyasasında veya başka piyasalarda talep koşulları, satış tahminleri ve oluşturulabilecek yeni pazarlar ile ilgili yürütülen araştırmalardır. Yapılacak pazar araştırması ile piyasa dinamikleri anlaşılmaya çalışılır, rekabetçi ortama uzun süre dayanma yolları araştırılır ve dış dünyada oluşan gelişmelere hızlı tepkiler geliştirilir. Bir ürün veya hizmet ilk kez piyasaya sürülürken belli bir satış stratejisi oluşturarak, faaliyet gösterilecek pazarı tanımak en temel koşuldur. Özellikle rakipleri ve piyasa koşullarını daha iyi tanımak, pazar trendlerini ve büyüme potansiyelini anlamak için sadece yeni çıkan ürün veya hizmetlerde değil, bir süredir pazarda olan ürün ve hizmetler için de belli aralıklarla pazar araştırması yapmak gereklidir. Oluşturulacak satış stratejisi ise ancak piyasanın ve müşterilerin çok kapsamlı bir şekilde araştırılması ile kurulabilir. Pazar araştırmalarının bilinen en hızlı yolu anket yöntemidir. Ancak bu araştırma yapılırken gerçekçi ve sağlıklı sonuçlar alınabilecek şekilde anket soruları oluşturulmalıdır. Bu konuda akademik SPSS pazar araştırma analiz fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz firmamızı arayabilirsiniz.

Pazar araştırması araştırılacak pazarın çeşidine bağlı olarak, firmanın beklentileri ve geçmişteki satışları temel alınarak, ürün veya hizmetin gelecekteki talebiyle ilgili tahminler, tüketicilerin davranışları, ürün veya hizmet tercihleri ile ilgili olarak tüm ülke çapında ve sadece belli bir bölge seçilerek yapılan anketler, yeni bir malın veya hizmetin özel olarak seçilmiş bir bölgede deneme amacıyla piyasaya sürülmesi şeklinde yapılabilir. Pazar araştırmasında en sık kullanılan analiz yöntemi ise; konjoint analizidir. Konjoint analizi, SPSS analiz programında da bulunan ve verilerden elde edilen kodlar girilerek oluşturulan bir analiz yöntemidir ve uzman kişiler tarafından kodlar girilmelidir. SPSS pazar araştırma fiyatları değişkenini belirleyen faktörlerden bir tanesi de, SPSS programında kullanılacak analiz türüdür.

SPSS analiz programı içinde yer alan SPSS pazar araştırması analiz hizmetleri, tüm bu araştırmaların verilerini analiz ederek sonucunda tablo ve grafiklerle size anlatacak olan programdır. Pazar araştırmasının sağlıklı yapılabilmesi için oluşturulacak anket sorularının hazırlanmasında konusunda uzman kadromuz size yardımcı olacaktır. SPSS pazar araştırma analiz fiyatları ile ilgili firmamızla iletişime geçmeniz halinde size detaylı olarak bilgi verilecektir. Pazar araştırmasını bilimsel ve gerçekçi yöntemlerle yapmak istiyorsanız, kaliteli SPSS pazar araştırma analiz fiyatları ile ilgili bizi arayabilirsiniz.